Iv.

WordPress Multisite, een korte uitleg

Een korte uitleg - door Siv van Hegelsom

| Datum: 23 maart 2023

WordPress Multisite

Als website bouwer is het belangrijk om te begrijpen wat WordPress Multisite is en hoe het werkt. In dit artikel zal ik uitleggen wat WordPress Multisite is en hoe het werkt, en hoe u het kunt gebruiken om meerdere websites op één enkele WordPress-installatie te beheren.

Inhoudsopgave

Wat is WordPress Multisite?

WordPress Multisite is een functie die beschikbaar is in WordPress waarmee u meerdere websites kunt beheren vanuit één enkele WordPress-installatie. Dit betekent dat u meerdere websites kunt maken, beheren en onderhouden zonder meerdere WordPress-installaties te hoeven maken. Het kan nuttig zijn voor bedrijven, organisaties of individuen die meerdere websites moeten beheren, zoals een netwerk van blogs of een portfolio van verschillende websites.

Hoe werkt WordPress Multisite?

Bij het instellen van WordPress Multisite wordt er één website gecreëerd die fungeert als het netwerk en alle andere websites worden aangemaakt als subsites. Dit betekent dat alle subsites de basisfunctionaliteit van WordPress delen, zoals plug-ins, thema’s en gebruikersaccounts. De beheerder van de hoofdwebsite heeft toegang tot alle subsites en kan deze beheren vanuit één enkel dashboard.

Voordelen WordPress Multisite

Het voordeel van WordPress Multisite is dat u de mogelijkheid heeft om een uniform uiterlijk en gevoel te behouden over alle subsites. U kunt bijvoorbeeld een thema kiezen dat u wilt gebruiken voor alle subsites en vervolgens de kleuren, lettertypen en andere stijlelementen aanpassen aan elke subsite.
multisite wordpress maken

Hoe maak ik gebruik van WordPress Multisite?

Het opzetten van een WordPress Multisite-omgeving is eenvoudig en kan worden gedaan via de WordPress-instellingen. Om dit te doen, moet u de volgende stappen volgen:

Stappenplan WordPress Multisite maken

Maak een back-up van uw huidige WordPress-site. Voeg de volgende regel toe aan uw wp-config.php-bestand: define( ‘WP_ALLOW_MULTISITE’, true ); Ga naar de WordPress-instellingen en klik op “Netwerk installeren”. Voer de gevraagde informatie in, zoals de titel van uw netwerk en uw e-mailadres. Configureer uw multisite-instellingen door de instructies op het scherm te volgen.

Conclusie

Het opzetten van een WordPress Multisite-omgeving kan nuttig zijn voor iedereen die meerdere websites moet beheren. Het bespaart tijd en moeite bij het beheren van meerdere WordPress-installaties en zorgt voor een uniforme uitstraling van al uw websites. Als website bouwer is het belangrijk om te begrijpen hoe WordPress Multisite werkt en hoe u het kunt gebruiken om uw klanten te helpen hun websites efficiënt te beheren.
Acer - Branding as a service - Concept D - 10
AS A SERVICE.

BRANDING

Let’s work together.